Şefa diplomaţiei belgiene Sophie Wilmes a anunţat sâmbătă că a fost testată pozitiv la COVID-19, relatează Reuters. ''Rezultatului testului meu COVID este pozitiv.

Probabil contaminarea s-a produs în interiorul cercului familiei mele date fiind măsurile de precauţie din afara locuinţei mele'', a scris Wilmes pe Twitter.

Vineri, Sophie Wilmes a anunţat că intră în autoizolare cu simptome suspecte de COVID-19.

La 12 octombrie, ea a participat la discuţii faţă în faţă cu ceilalţi miniştri de externe din Uniunea Europeană, la Luxemburg.

Tot sâmbătă, o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe austriac a anunţat că ministrul de externe Alexander Schallenberg a fost testat pozitiv la COVID-19 şi că infectarea este posibil să fi avut loc la reuniunea din 12 octombrie cu omologii lui din UE, desfăşurată la Luxemburg.

Schallenberg a participat miercuri şi la o reuniune a guvernului de la Viena, unde membrii acestuia au purtat măşti. ''Ca măsură de precauţie, toţi membrii guvernului vor fi testaţi sâmbătă'', a precizat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei austriece.AGERPRES/(AS - autor: Tudor Martalogu, editor online: Ada Vîlceanu)