Irakul va organiza alegeri legislative anticipate la 6 iunie 2021, a anunţat vineri premierul irakian Moustafa al-Kazimi, o premieră într-o ţară care a fost recent teatrul unei revolte populare fără precedent împotriva sistemului politic şi a liderilor săi, relatează AFP.

La începutul lunii mai, abia numit, Kazimi, s-a angajat să conducă Irakul cu un ''guvern de tranziţie'' spre alegeri anticipate după revolta din octombrie care a dus la demisia predecesorului său Adel Abdel Mahdi. "Data de 6 iunie 2021 a fost stabilită pentru organizarea alegerilor parlamentare", a declarat Kazimi în cadrul unei alocuţiuni televizate.

Premierul, de asemenea, şef al serviciilor de informaţii, a adăugat că autorităţile ''vor face tot posibilul pentru ca acest scrutin să fie reuşit şi protejat'', într-o ţară în care alegerile au fost afectate uneori de violenţă şi de multe ori de fraudă.

Ultimele alegeri legislative din Irak au avut loc în mai 2018, iar următoarele alegeri ar fi trebuit să aibă loc în mai 2022.AGERPRES/(AS - autor: Violeta Gheorghe, editor online: Alexandru Cojocaru)   Sursa foto: www.france24.com