Merkel a intrat în Bundesrat, camera superioară a parlamentului, purtând o mască neagră marcată cu EU2020.de, site-ul dedicat preşedinţiei de şase luni a Uniunii Europene, pe care Germania a preluat-o la 1 iulie.

Merkel, al cărei guvern a introdus obligativitatea măştii în unele spaţii publice, a fost întrebată luni de un jurnalist, la o conferinţă de presă, de ce nu a fost văzută niciodată purtând mască în public.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1572331674877-0'); }); Ea a răspuns că nu trebuie să aibă mască atunci când respectă regulile de distanţare, dar că poartă una atunci când nu poate face asta, de exemplu la cumpărăturile private, când nu este văzută de presă. "Dar nu o să vă spun când merg la cumpărături", a declarat ea zâmbind.

Merkel a fost lăudată pentru reacţia sa la criza coronavirusului, iar cota sa de popularitate a crescut.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1572332232519-0'); }); Cea mai mare economie a Europei a gestionat pandemia de COVID-19 mult mai bine decât majoritatea vecinilor săi, ajutată de măsurile de izolare relativ uşoare care au permis ca o parte a activităţii sociale şi industriale să continue şi pe perioada lunilor de vârf ale pandemiei, dar şi de pachete solide de salvare şi de stimulare.

Citeşte şi: Premierul Franţei şi-a prezentat demisia.

Emmanuel Macron a desemnat deja noul prim ministru UPDATE

Sursa: RomaniaTV