În contextul în care numărul cazurilor de persoane infectate cu COVID-19 continuă să crească, România este privită tot mai mult ca o zonă de risc.

Astfel, fostul președinte Traian Băsescu a declarat că România deja a trezit semnale de alarmă în Uniunea Europeană. "România a trezit deja semnale de alarmă în Europa, de asta nici nu se poate zbura către multe destinații deja. Din cauza exploziei din ultimele săptămâni, văd că și Grecia a introdus o declarație unică pentru cetățenii români, în unele cazuri anulează și rezervările, deci stăm bine! (n.r.

declarația este introdusă pentru toți turiștii, din toate statele acceptate, în contextul deschiderii extinse a granițelor de la 1 iulie)  googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1572331674877-0'); }); HAOS în comunicarea datelor: PNL a publicat marţi bilanţul COVID, apoi l-a şters, după ce GCS a anunţat că nu este oficial O să fiu foarte dur, dar sunt două adevăruri. Eu am considerat că s-a ridicat prematur starea de urgență, președintele s-a dispersat prea repede de responsabilitate și a trimis-o la Guvern, în baza unei Ordonanțe.

Al doilea lucru este că Guvernul nu a rezistat presiunilor publice și a relaxat prea repede măsurile de prevenție. Și al treilea lucru este legat de popor! Îmi pare rău sa o spun, dar este un adevăr.

Poporul s-a plictisit să lupte. Până la urmă, aici, suntem în fața unui război cu un virus.

Poporul a ascultat cât a ascultat și s-a plictisit.

S-a mai întâmplat în istorie să ne plictisim să luptăm și suportăm consecințele. Este indiscutabil acest abandon generalizat al privațiunilor legate de protejarea de acest virus.

Deci marea majoritate a acestei populații refuză să lupte cu acest virus. E ca la un meci de handbal, până la urmă cedăm psihic", a declarat Traian Băsescu, în direct la B1 TV. 

Sursa: RomaniaTV